Vliesbehang kopen: prijs advies en info

Vliesbehang is behang met een papier of vinyl toplaag, geplaatst op een rug van vlies. Het is uitstekend geschikt voor het bekleden van oneffen muren waar scheurtjes of putten inzitten. Vliesbehang is te verkrijgen in talrijke motieven gaande van klassiek tot modern. Zo krijgt je interieur meteen een decoratieve toets!

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

De voordelen van vliesbehang

De grootste voordelen van vliesbehang is dat het papier heel makkelijk aan te brengen is. Zo mag je de muur rechtstreeks inlijmen, waardoor een behangerstafel overbodig wordt. Je zal bij vinylbehang ook veel minder last hebben van krimpen en blazen zoals je dat wel hebt bij gewoon behangpapier. Verder is ook de verdoezeling van lelijke wanden een groot voordeel. Bij grote oneffenheden kies je best voor vinylbehang met diepe texturen om scheuren, bulten en putten zoveel mogelijk te verstoppen.

 

Behangen met vliesbehang

Zoals eerder aangehaald heeft vliesbehang heel wat voordelen en is behangen een relatief éénvoudige klus. Omdat vliesbehang zo eenvoudig is aan te brengen, is het een prettige behangsoort voor beginners. Het behang zelf wordt niet ingesmeerd – en hoeft dus ook niet te weken – maar de lijm wordt op de muur aangebracht. Daarom heb je ook geen behangerstafel nodig. Je kunt het behang direct van de rol op de muur plakken en met een scherp mesje het overtollige behang afsnijden. Vliesbehang wordt om deze reden ook wel snelbehang genoemd. Het behang is sterk omdat de rug uit vlies bestaat. Scheuren komt vrijwel niet voor, ook al omdat het behang droog op de muur wordt aangebracht. Voorzichtig schuiven of lostrekken en opnieuw aanbrengen is dan ook geen enkel probleem bij het aanbrengen van vliespapier.

 

vlies behangpapier

 

Vanwege het gebruiksgemak en de duurzaamheid wordt vliesbehang veel gebruikt voor openbare ruimten en is het zowel voor beginners als ervaren behangers een zeer geliefde behangsoort om mee te werken. Het is zelfs geschikt om plafonds mee te beplakken! Om dat goed te doen, is het wel handig om met z’n tweeën te werken.

 

Vliespapier is niet alleen verkrijgbaar in de gebruikelijke behangdessins en kleuren maar ook als muurvullende voorstelling. Hiermee geef je je interieur op een snelle en eenvoudige manier een heel eigen, originele stijl. Omdat muren nooit exact rechthoekig en loodrecht zijn, moet je het benodigde behang voor zo’n muurvullende voorstelling altijd ruim rekenen. Ditzelfde geldt ook voor behang met een doorlopend patroon.