Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.be Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.be

Hout behang: info, voordelen & inspiratie

Hout is een tijdloos materiaal dat nog zeer populair is binnenshuis. Door te kiezen voor hout behang kan je dit materiaal snel en eenvoudig in je interieur integreren, zonder dat er grote werken aan te pas komen. In dit artikel ontdek je de troeven en prijzen van houtstructuur behang.

Hout behang kopen? Bekijk het assortiment in de webshop.

 

behang houtmotief Wat is hout behang precies?

Hout behang is in feite fotobehang of print behang met een kwalitatieve houtprint op. Zo krijgt je muur een uitstraling die lijkt op die van echt hout. Behangpapier met hout is tegenwoordig erg populair, net zoals andere materiaalprints (bv. beton).

Er bestaan drie verschillende behangsoorten waarop het houtmotief geprint kan worden: papierbehang, vliesbehang of vinylbehang. De eerste soort is het goedkoopste, maar heeft tegelijk ook de minste kwaliteit.

Vinylbehang is duurder, maar gaat langer mee en is UV-bestendig én afwasbaar.

 

Waarom kiezen voor behang met houtmotief?

✔ Houtbehang is goedkoper dan echt hout.

✔ Behang met houtmotief is, net zoals echt hout, in diverse soorten en kleurtinten te verkrijgen.

✔ Door die grote variatie, past behangpapier met hout in feite in élke kamer of stijl van interieur.

✔ Het behangpapier heeft dan wel niet de echte ‘feel’ van hout, qua look komt dit behang zeer goed in de buurt.

✔ Hout behang kan snel en eenvoudig op de muur worden gekleefd.

✔ Mocht je de houtlook na een tijdje beu zijn, kan het papier ook snel weer verwijderd worden (in tegenstelling tot een echte houten muur).

✔ Behang met houtstructuur is erg trendy, warm en sfeervol.

 

Prijzen van houtlook behang

Je hoeft geen al te groot budget te hebben om hout behang aan te schaffen. Zeker in vergelijking met echt hout is dit behangpapier erg voordelig qua prijs. Exacte prijzen meegeven is moeilijk: veel hangt immers af van het merk en de behangsoort (vinyl, papierbehang, vliesbehang). De kwaliteit en prijs kan aanzienlijk verschillen van merk tot merk.

Bekende merken waarbij je terecht kan voor hout behang zijn AS Creation, Arte en Homedecoration. Een gemiddelde rol hout behang van ca. 3,5 x 2,5 meter kost om en bij de 60 EUR.

Op zoek naar behang met houtstructuur?
In de webshop kan je het brede aanbod bekijken.

 

Voorbeelden ter inspiratie

1. Slaapkamer met behang houtmotief

Een slaapkamer moet vooral rust en gezelligheid uitstralen. Welk materiaal is daar beter voor geschikt dan hout? De wand met houtbehang achter het bed brengt warmte in de kamer. Bovendien vormen de houttinten een mooi contrast met de witte wand ernaast.

behangpapier hout

 

2. Accentwand met boomstammen

Fotobehang kan je immers best op één muur aanbrengen, zodat je een accentmuur krijgt. Onderstaande foto toont behangpapier met doorsnedes van boomstammen erop. Een kamer die volledig met dit behang is aangekleed, zal chaotisch overkomen. Daarom combineer je houtlook behang best met effen muren in een bijpassende kleur. Zo zal het houtmotief het beste tot zijn recht komen.

houtlook behang

 

3. Woonkamer met sloophout behang

In het volgende voorbeeld zien we een woonruimte met sloophout behangpapier. Sloophout is een bepaalde houtsoort die er oud en verweerd uitziet. Dit hout is erg populair op de dag van vandaag. Het past bijvoorbeeld perfect in zowel landelijke als moderne huizen.

Sloophout behang oogt zeer authentiek, en is in verschillende kleurschakeringen verkrijgbaar. De combinatie van kleuren in deze foto zorgt voor een uniek effect. Blauw, roze en wit zijn vaak gekozen kleuren.

 

Weinig ervaring met behangen? Het is steeds aangeraden om behangwerken te laten uitvoeren door een professionele behanger. Zo ben je zeker van een foutloos resultaat. Het hout behang moet van de eerste keer goed worden aangebracht.
Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

hout behang