Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.be Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.be

Steen behang: soorten & inspiratie

Steen behang is fotobehang of print behang met een opdruk van echte stenen. Het is verkrijgbaar in verschillende steensoorten en bestaat in verschillende behangmaterialen. Het behoort tot de laatste trends in de wereld van behangpapier.

Steenbehang kopen? Bekijk het volledige assortiment in de webshop.

 

Soorten steen behang

Steen behangpapier bestaat zowel in vliesbehang, papierbehang als vinylbehang. De verschillende behangsoorten hebben elk hun voor- en nadelen. Papierbehang is hiervan de goedkoopste soort, maar zal niet lang meegaan. Vinylbehang daarentegen is duurder, maar veel duurzamer. Bovendien is het afwasbaar. Er bestaan printpatronen die zowel voor tienerkamers geschikt zijn als voor woonkamers voor volwassenen.

behangpapier steenmotief

Verschillende stenen

Steen behang is zo populair dat er heel inmiddels behang bestaat met verschillende steensoorten. De belangrijkste of meest voorkomende patronen zijn steenstrips, ruwe natuursteen en baksteen. Vooral de steenstrips en natuursteen zijn eerder geschikt voor woonkamers of slaapkamers voor volwassenen. Een baksteen behang past dan weer beter in een tiener- of jongerenkamer.

 

Tip: weinig kluservaring? Steenbehang is kostbaar. Het is dus belangrijk dat het van de eerste keer correct wordt aangebracht. Kom hier gratis in contact met behangers uit uw regio.

 

Inspiratievoorbeelden

Met dit type behangpapier tover je een ruimte makkelijk in een compleet andere sfeer. Met baksteen behang bijvoorbeeld kan je al snel een kamer veranderen naar een interieur met een industriële uitstraling.

 

Woonkamer

Als je je woonkamer beu bent, kan behangpapier de oplossing zijn voor een snelle transformatie. Met vliesbehang kan je snel en eenvoudig een muur behangen zonder lijmtafel. Bovendien is het makkelijk aan te brengen.

steenbehang woonkamer

In het bovenstaande voorbeeld creëert het stenen behangpapier een rustieke look. Omdat het wegens architecturale redenen bakstenen binnenmuren niet altijd mogelijk zijn, is behangpapier met een dergelijke print een mooi alternatief. Het zorgt in een handomdraai voor een totale andere sfeer.

 

Slaapkamer

Wil je graag een gedurfde slaapkamer? Dan kan fotobehang de oplossing zijn. Er zijn heel wat steenprints waaruit je kan kiezen zoals steenstrips, ruwe bakstenen of natuursteen. Wat je ook kiest, het resultaat is telkens uniek.

steenbehang slaapkamer

Bovenstaand voorbeeld geeft weer hoe dit creatieve fotobehang mooi past in een moderne, kinderslaapkamer. Het geheel krijgt hiermee een industrieel kantje.

 

Keuken

Moet jouw keuken dringend opgefrist worden? Denk dan eens aan een leuk fotobehang met een creatieve print. Slechts één muur behangen kan al een enorm verschil maken.

steenbehang keuken

In dit voorbeeld krijgt de keuken een industriële sfeer, dankzij het ruwe steenbehang.

 

Steen behang kopen

Steenbehang is vlot te verkrijgen op internet. Bekijk het aanbod in de webshop.