Fotobehang kopen: Inspiratie & leuke online shops

Fotobehang is de ideale eyecatcher voor een origineel interieur. Fotobehangpapier wordt gemaakt van speciaal papier, bedrukt met een uv-bestendige inkt. Hierdoor blijven de kleuren van het fotobehang behouden, ook wanneer het vaak blootgesteld wordt aan zonlicht. Fotobehang is verkrijgbaar in tal van prints, gaande van foto’s uit de natuur tot foto’s van steden, familie, speelgoed enzovoort.

Ontdek hier onze uitgebreide collectie fotobehang aan scherpe prijzen.

 

Je favoriete foto + wand = Origineel fotobehang

Dankzij het internet was het nog nooit zo eenvoudig om zelfgemaakte foto’s te laten herwerken tot fotobehangpapier. Zo kan je elke dag opnieuw genieten van al die mooie herinneringen zoals de geboorte van je kind, die exotische droomreis of een andere familiefoto. Je digitale foto’s worden op kwalitatief fotopapier geprint op basis van latex of vliesbehang. Vervolgens worden ze netjes met de post opgestuurd en kan het behangen beginnen. Wanneer je op internet op zoek gaat naar leuke foto’s is het belangrijk te letten op het formaat van de foto. Als de kwaliteit niet hoog genoeg is, zal je fotobehangpapier duidelijk pixels vertonen.

fotobehang foto op de muur

De kostprijs van je eigen fotobehangpapier bedraagt ongeveer €24 per vierkante meter. Dikwijls rekent men ook nog een bedrag aan voor de opmaakkosten van de foto. De prijs van zelf ontworpen fotobehang zal ook afhangen van de kwaliteit van het papier. Vergelijk dus geen appelen met peren!

 

Behangen van fotobehangpapier

Om een perfect egaal oppervlakte te verkrijgen is het belangrijk dat alle stukken behang naadloos op elkaar aansluiten. Om dit proces te vergemakkelijken, bestaat fotobehangpapier uit kleine, genummerde vellen. Zo weet je perfect welke vellen op elkaar moeten aansluiten. Afhankelijk van de producent kan de plaatsingsmethode soms verschillen. Neem daarom steeds de instructies door die bij het fotobehangpapier terug te vinden zijn.

 

Leuke en creatieve voorbeelden van fotobehang

Toegegeven, fotobehangpapier is wat kostelijker in aankoopprijs maar het plezier dat je er aan kan beleven is ongeëvenaard. Hieronder vind je alvast enkele leuke foto’s van fotobehang realisaties. Laat zelf ook eens je fantasie de vrije loop en stuur jouw kamer met fotobehangpapier door!

grappige muur foto fotobehang toilet

Met een beetje creativiteit kan je fotobehangpapier echt entertainend werken. Gegarandeerd dat je dit toiletbezoek niet snel vergeet! Om de fotowand te beschermen werd het fotobehangpapier beschermd met een glazen plaat.

 

fotobehangpapier grote stad

Een modern interieur dat lijkt alsof het steeds in beweging is, verkrijg je door fotobehang te plaatsen van grote steden. Om het realistisch effect van fotobehang te versterken, kan je ook indirect licht plaatsen op de fotowand.

 

fotobehang met herfst kleuren foto bos

Hou je van een modern landelijk interieur dan is een fotowand met herfstkleuren de blikvanger bij uitstek!

 

fotobehang van het bos met bomen fotobehangpapier

And last, but not least! Het fotobehang voor ultieme ontspanning, het bos. Ideaal in de woonkamer of de slaapkamer. Zoals je op bovenstaande foto ziet, kan een gedeeltelijke fotowand ook een leuk accent brengen.

 

Online fotobehang kopen

Fotobehang is terug te vinden in tal van interieurwinkels en webshops. In Belgie en Nederland kan je ook heel wat gespecialiseerde online winkels vinden waar je fotobehang kan kopen. Bekijk hier alle online winkels met fotobehang.