Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.be Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.be

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is net zoals vliesbehang ideaal voor het verdoezelen van beschadigde muren en wordt dan ook vaak gebruikt bij het renoveren van woningen. Scheuren, putjes en andere oneffenheden worden zo in een mum van tijd weggewerkt. Glasvezelbehang is te verkrijgen in talrijke motieven gaande van klassiek tot modern.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

De voordelen van glasvezelbehang

Behangen met glasvezelbehang heeft tal van voordelen. Door het kwalitatieve materiaal is glasvezelbehangpapier stootvast, waterwerend en heel erg duurzaam. Ben je uitgekeken op bepaalde kleuren, dan kan je het tasso-papier makkelijk overschilderen. Door zijn eenvoudige en rustgevende motieven haal je met glasvezelbehang ook een tijdloze wandafwerking in huis. Zo hoef je niet langer om de 5 jaar te behangen maar kies je voor een duurzaamheid van minstens 25 jaar.

 

De nadelen van glasvezelbehang

Wanneer je voor glasvezelbehang kiest, zorg je best dat dit een weloverwogen keuze is. De duurzaamheid van het materiaal maakt ook dat je het niet zomaar weer kan verwijderen. Als het goed aangebracht is, kan er wel een fijn laagje overgeplakt worden om weer een egaal resultaat te bekomen. Een ander nadeel is dat glasvezelbehang door zijn grovere textuur iets moeilijker aan te brengen is dan gewoon papier. Zeker de buitenhoeken vergen enig vakmanschap.

 

glasvezelbehang tasso papier structuur

 

Structuren en patronen van glasvezelbehangpapier

Glasvezelbehang is verkrijgbaar in tal van structuren en motieven. Hierdoor heeft het steeds een warme en mooie uitstraling. Glasvezelbehang komt standaard in een witte kleur en dient dan ook steeds overschilderd te worden.

Behangen met glasvezel

Zoals we eerder al aanhaalden, vergt behangen met glasvezelbehang enige kennis. Zo moet de ondergrond glad en effen zijn. Indien het om een sterk zuigende ondergrond gaat, moet je een grondlaag aanbrengen met voorstrijk. Wil je het glasvezelbehang op de muren aanbrengen? Dan moet je aangepaste glasvezellijm aanbrengen waarop je de papierstroken vervolgens bevestigd. Let wel, glasvezelbehang kan je nadien niet nalijmen. Anders kan dit barsten wanneer je beslist om een laagje verf bovenop het behang aan te brengen.

Glasvezelbehang toepassingsmogelijkheden

Glasweefsel kan worden toegepast op nieuwe muren of reeds geschilderd beton, gasbeton, schuurwerk en cementpleisterwerk, spuitgips, gipselementen, gips- en kartonplaten en alle bestaande houtvezelplaten.