Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.be Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.be

Vliespapier plaatsen: Inspiratie en tips

Vliespapier, ook wel vliesbehang genoemd – is een behangsoort die de laatste jaren enorm populair is geworden. Het is een behangsoort die uit twee lagen bestaat; een onderlaag van vlies dat uit minerale garens geweven is en een toplaag van vinyl of van papier. Het is een sterke behangsoort die vanwege zijn vormbehoud uitstekend geschikt is voor oneffen muren met putjes of kleine scheurtjes. Vliespapier is eenvoudig aan te brengen en ook weer eenvoudig te verwijderen als dit op de juiste manier en met de juiste lijm is aangebracht.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

Verschil vliesbehang en glasvezelbehang

Vliesbehang wordt weleens verward met glasvezelbehang. Het zijn echter twee verschillende behangsoorten die ook verschillend verwerkt moeten worden. Let daar dus goed op als je vliesbehang gaat kopen! Glasvezelbehang bestaat volledig uit glasvlies en heeft dus geen extra toplaag zoals vliesbehang. Glasvezelbehang is in tegenstelling tot vliespapier moeilijk te verwijderen omdat het met een speciale lijm is aangebracht.

 

Vliespapier verwijderen

Vliespapier verwijderen kan heel eenvoudig door het baan voor baan van de muur te trekken. Je hoeft geen speciale technieken of een stoomapparaat te gebruiken. Door met een plamuurmes voorzichtig achter een hoekje te steken kun je een beginnetje maken en vervolgens zo de hele baan in een keer van de muur trekken. Vliespapier is een zeer duurzame behangsoort en zal in de meeste gevallen dan ook vele jaren op de muren zitten. Toch vormt het vliesbehang verwijderen ook na al die jaren geen probleem. Dat vliespapier verwijderen zo eenvoudig is, komt omdat het behang droog op de muur wordt aangebracht en alleen de onderlaag met de lijm op de muur in aanraking is gekomen. Dit is meteen ook de reden voor het feit dat vliespapier zijn vorm zo goed behoudt; het krimpt of zet nauwelijks uit nadat het is aangebracht.